HomeHome


Dorpsstraat 26a
3749 AD Lage Vuursche
F. 035 - 666 9009
M. 06 - 50 626 126

E. [email protected]
 

Informatie over WintersCo

Informatie over conceptontwikkeling

Informatie over gebiedsontwikkeling

Informatie over consultancy

Alle projecten >>>
Terug >>>

Thema 2012: FLOWer POWER!

De kracht van het initiatief. Go with the flow....een nieuwe stroming in de vastgoedwereld. 'Ons' antwoord op de vastgeroeste generatie. Het moment is daar: echt luisteren naar de wensen van de klant, dynamiek organiseren, je hart volgen. Wij kunnen een nieuwe flow organiseren, laten wij als svi-ers onze krachten bundelen in 2012!
Flowers in ChCh

Persoonlijke Noot van Anja (op reis)
In de Gebiedsontwikkeling Almere Hout Noord (335 ha) heb ik afgelopen jaren kunnen initieren en borgen dat aan initiatieven volop de ruimte wordt gegeven. We reserveerden 'reservelocaties' die buurtbewoners zelf mogen invullen en creëren ruimte voor initiatief op diverse manieren. Gebiedsontwikkeling 3.0, nog nooit op deze schaal vertoond. Ik vertrouw(de) sterk op de kracht van de initiatiefnemer en heb daar het hele concept op ingezet.

 

 

Nu, begin januari 2012, loop ik in Christchurch, New Zealand. Een stad met 344.000 inwoners waarvan het centrum in februari 2011 werd verwoest door een zware aardbeving en er een paar dagen voor mijn aankomst weer 2 aardbevingen waren van rond de 6 op de schaal van Richter. Met nog honderden aardschokken deze week! (bij de 1e stond ik al onder de deurpost met onder iedere arm een kind).

Een beetje verdwaasd loop ik rond: het complete centrum is verlaten en met hekken afgeschermd: complete hotels, kantoren, cathedralen, musea en ca. 200.000 woningen staan op instorten. En worden dus afgebroken. Dit gaat nog zo'n 1,5 jaar duren volgens een Volkskrant-correspondent die ik vandaag hier sprak. Een compleet stadscentrum weggevaagd en honderden lege plekken als bewijs van het gebeurde, kunnen wij ons dat voorstellen?

Maar wat een enorme verbroedering en getoonde kracht van het initiatief heerst hier! Een voorbeeld:   Binnenstadondernemers bundelden hun krachten en zijn aan de rand van het rampgebied een kleine winkelzone gestart. In zeecontainers die tot in het kleinste detail met zorg zijn afgewerkt hebben zij hun onderneming voortgezet. En daaromheen een prettige openbare ruimte volop bloemen! Het voelt alsof de bloemen de kracht van het initiatief bevestigen. Lees verder

 

profielProfiel projectenProjecten werkzaamhedenWerkzaamheden partnersPartners stichting wees kind Stichting Wees Kind publicaties Publicaties contact Contact