HomeHome


Dorpsstraat 26a
3749 AD Lage Vuursche
F. 035 - 666 9009
M. 06 - 50 626 126

E. [email protected]
 

Informatie over WintersCo

Informatie over conceptontwikkeling

Informatie over gebiedsontwikkeling

Informatie over consultancy

Alle projecten >>>
Terug >>>

Hella van der Wijst, presentarice van het tv-programma KRO De Wandeling, interviewde Anja Winters over haar beslissing om, als succesvolle ondernemer, een kindertehuis in Peru op te richten. De uitzending was in april 2007. Hella schreef daarnaast het volgende artikel, voor de website van KRO De Wandeling.

Wandeling 1: Dikke BMW èn weeshuis

"Anja Winters is mijn eerste gast in deze estafettewandeling. Ze komt aanscheuren in een dikke, nieuwste model BMW. In één klap is duidelijk hoe geld verdienen en geld uitgeven aan je ideaal, echt valt te combineren. Anja is een zeer succesvolle zakenvrouw in het vastgoed. Ze vindt haar werk leuk en heeft het financieel goed voor elkaar als er toch iets gaat knagen in haar. Is haar leven wel zinvol genoeg? Kan ze niet meer doen voor anderen, zoals ze van huis uit heeft meegekregen? De verschillende reizen naar verre landen drukken haar alleen maar meer met de neus op de feiten: niet iedereen heeft het zo goed als zij. Na wat broeien en rommelen besluit ze samen met een goede vriend en haar zus Barbara een weeshuis voor kinderen in het arme Peru te ondersteunen en aan te sturen.

 

In plaats van geld te storten op de girorekening van het weeshuis levert Anja twee werkdagen in om zich volledig in te zetten voor ‘haar’ Peruaanse kinderen.

Haar kennis en kunde opgedaan in haar werk kan ze hier prima inzetten en ze heeft direct voldoening van haar vrijwilligerswerk. Wat haar stimuleert om hier nog mee door te gaan is dat er een groot verschil is tussen hoe de meisjes binnenkomen in het huis en hoe het een jaar later met ze gaat. Dan zijn het sterke, zelfbewuste kids en is Anja duidelijk trots op hen en dus ook trots op haar eigen werk.

Haar inzet voor dit goede doel houdt niet automatisch in dat Anja niet meer van het leven en de luxe van het leven mag genieten. Als ze bijvoorbeeld een fles champagne en een potje kaviaar opentrekt denkt ze niet direct ‘wat zou ik daar allemaal voor goeds mee kunnen doen in Peru’. Ze geniet gewoon van het goede leven dat ze zelf heeft en wat ze anderen in de wereld ook zo gunt en waar ze hard voor werkt."

Video

Bekijk hier de uitzending via de KRO website

Meer publicaties: Klik hier

profielProfiel projectenProjecten werkzaamhedenWerkzaamheden partnersPartners stichting wees kind Stichting Wees Kind publicaties Publicaties contact Contact