HomeHome


Dorpsstraat 26a
3749 AD Lage Vuursche
F. 035 - 666 9009
M. 06 - 50 626 126

E. [email protected]
 

Informatie over WintersCo

Informatie over conceptontwikkeling

Informatie over gebiedsontwikkeling

Informatie over consultancy

Alle projecten >>>
Alle projecten >>

Valencia
Kort reisverslag Valencia
14-17 oktober 2009


Woensdagavond laat arriveerde de groep in Valencia, waarna de 1e ‘kroegentocht’ werd gehouden. De stemming zat er meteen goed in. De volgende dag was er een inhoudelijk programma dat in samenwerking met Carles Gascó Verdier was opgezet, getiteld: ‘An exploration of the lights and shadows of the Valencian Model’. Dit bestond uit een theoretisch deel met daarna een (bus)excursie langs diverse projecten in en rond de stad.

Gedurende de Spaanse lunch vond met enkele Valenciaanse deskundigen/gastsprekers een geanimeerde discussie plaats. ‘s Avonds werd in een typisch lokaal Spaans tapasrestaurantje gegeten, waarna op aanwijzingen van locals diverse pubs en discotheken werden bezocht.

 

De volgende dag ging de groep per fiets en mét gids door de bekende Turia bedding, onder meer langs La Ciudad de las Artes y las Ciencias (City of Arts and Sciences) gelegen op de rechter rivieroever van de bedding van de Turia. Dit complex is grotendeels ontworpen door de in Valencia woonachtige internationaal befaamde architect Santiago Calatrava. Dit is één van de majeure transformaties van Valencia, deel uitmakend van het Strategisch Plan voor Valencia uit de jaren negentig. Het getransformeerde gebied Port Amercia’s werd verkend en in het populaire Mar de Bamboo vond de lunch plaats.

Vervolgens was er een facultatief programma…en natuurlijk weer een uitdagend avondprogramma. Zaterdag mocht er worden uitgeslapen, waarna de groep een afsluitende lunch aan het strand had en weer naar het vliegveld vertrok.

 

profielProfiel projectenProjecten werkzaamhedenWerkzaamheden partnersPartners stichting wees kind Stichting Wees Kind publicaties Publicaties contact Contact